Over Buket Coaching

Over Michel

Even voorstellen

Michel is Intermittent Fasting Expert, Beweegcoach, Ervaringsdeskundige, Indoor Cycling trainer, Gecertificeerd Sportvasten Coach en Spreker op het gebied van een gezonde leefstijl en gedragsverandering.

Michel is geen diëtist of voedingsdeskundige, maar al jaren gefascineerd in vitaliteit, voeding, en persoonlijke ontwikkeling. Je bent tenslotte nooit te oud om te leren. Hierdoor is hij cursussen gaan volgen, boeken gaan lezen op het gebied van Intermittent Fasting, beweging, coaching en persoonlijke ontwikkeling. Gezien zijn geschiedenis op vitaal maar zeker ook op menselijk vlak mag hij zich zeker een ervaringsdeskundige noemen. In zijn vrije tijd mag hij graag lekker koken en om fit te blijven is hij bezeten van spinning en boksen.

Nadat er bij hem een zware vorm van hartritmestoornis geconstateerd was, ging zijn conditie snel achteruit. Hij heeft destijds de fout gemaakt om abrupt te stoppen met trainen en is hij zijn troost gaan zoeken in drank en eten. Aan het eind van deze zware periode moest er iets gebeuren want met morbide obesitas van 127 kg word je niet oud. Tijdens de gesprekken met goede vriend en Medisch Bioloog Drs. Remco Verkaik raakte hij gefascineerd om het roer om te gooien en ging zich specialiseren in ‘Intermittent Fasting.’ Hij ervoer wat de verschillende vormen van vasten, voeding en de juiste beweging kunnen doen met een zeer ongezond lichaam. Mede geïnspireerd door Dr. Kris Verburgh (auteur van het boek de Voedselzandloper) en Dr. Michael Mosley (Expert op het gebied van IF) is hij op zoek gegaan naar een methode, die aansluit bij hetgeen hij wilde bereiken. Geen crashdieet of leefstijl die niet vol te houden is, of waarbij het Jojo-effect ontstaat. Maar een methode waarbij een gezond lichaam de prioriteit moest zijn en vetverlies een extra bonus. Een methode die zorgt voor een duurzame gezondheid waar niet alleen jonge mensen maar zeker ook senioren zich op een goede manier in kunnen vinden. Zo is de Boost Your Body Methode geboren.

Wie zijn wij?

Ons motto: Anderen helpen de beste versie van zichzelf te worden, dat vind ik geweldig!

Buket Coaching is ontstaan vanuit ervaring, studie en passie voor een duurzame gezondheid. Het is onze drijfveer om jou te ondersteunen bij het behalen van je fysieke en mentale doelen. Bij Buket Coaching staat het verbeteren van je algehele lichamelijke gezondheid centraal. Oftewel, een gezond gewicht, een fitter lichaam en een duurzaam blijvend resultaat.

Het succes van Buket Coaching is dat Michel (oprichter en eigenaar) zich vooral door zijn levenslessen en ervaring op persoonlijk, maatschappelijk en zakelijk vlak kan verplaatsen in de doelgroep. Michel heeft een groot empathisch vermogen en is ervaringsdeskundige op het gebied van leefstijl.

Alle methodieken die worden toegepast tijdens de verschillende trajecten zijn wetenschappelijk onderbouwd. Flipping the Metabolic Switch: Understanding and Applying the Health Benefits of Fasting: Flipping the Metabolic Switch | Request PDF (researchgate.net)

Wat anderen zeggen over Michel

DRS. REMCO VERKAIK, MEDISCH BIOLOOG EN VOEDINGSDESKUNDIGE

“Michel ken ik al ruim 10 jaar als bourgondische levensgenieter maar ook als iemand die 100% staat en gaat voor wat hij wilt. Niet lullen maar poetsen! No-nonsense en iemand die de theorie en de praktijk van voeding, sport en lijfstijl zich vanuit studie en ervaring eigen heeft gemaakt. Na het volgen van diverse cursussen waaronder die van Sportvastencoach, is hij zelf, samen met lotgenoten de kennis die hij had opgedaan, in de praktijk gaan brengen. Het initiatief om vanuit zijn eigen ervaring, mensen met overgewicht, ondergewicht, diabetes type 1 en 2 te gaan helpen richting een gezonde leefstijl bevorder ik alleen maar. Ik zal, indien nodig, op de achtergrond een adviserende rol hierin vervullen. Wil je een resultaatgerichte aanpak, en een praktijkgerichte betrokken coach voor het verbeteren van je algehele gezondheid en verliezen van te veel vet, dan is Michel een uitstekende keuze.”