FAQ

Wat is Intermittent Fasting (IF)?

Intermittent Fasting is een eetpatroon waarbij perioden waarin men eet (eating windows) afgewisseld worden met perioden waarbij men niet eet (fasting). Tijdens de fasting perioden wordt er niet gegeten en mogen er alleen dranken gedronken worden zonder calorieën, zoals; water, koffie en thee. IF is (in tegenstelling tot wat veel mensen denken) geen dieet, maar een gestructureerde manier van eten. Bij IF kijk je (in eerste instantie) niet naar wat je eet, maar leg je de nadruk op wanneer je eet en drinkt.

Is Intermittent Fasting gezond?

Er worden wetenschappelijk tegenwoordig steeds meer gezondheidsvoordelen gelinkt aan Intermittent Fasting. Zo verbetert het je stofwisseling en insulinegevoeligheid, remt de ontstekingen, verminder je het risico op kanker en verlaagt het de kans op hart- en vaatziekten.

Ook kunnen perioden van vasten een grote rol spelen bij het tegengaan van het verouderingsproces en daarmee je levensduur verlengen.

Is het BYB Programma ook geschikt voor mensen met diabetes?

Diabeten schrikken weleens als ik hen over Intermittent Fasting vertel. “Staat je bloedsuikerspiegel na het vasten dan niet veel te laag?” Het tegendeel is waar: vasten en autofagie zorgen voor langere, stabielere bloedsuikers én minder hongergevoel bij lagere insulinewaarden.  Het gevolg? Je insulinegevoeligheid stijgt, waardoor velen zelfs minder insuline nodig hebben.

Helpt IF met afvallen?

De methoden van Intermittent Fasting worden vaak gebruikt om te helpen bij het afvallen. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat je er gemakkelijk(er) mee afvalt en meer vet verbrandt. En bij het juist in-trainen van deze verandering qua eetgedrag zal een Jojo-effect uitblijven.

Moet ik een abonnement op een sportschool nemen?

Nee, een lidmaatschap is niet nodig. Afhankelijk wat er wordt afgesproken qua bewegen zijn er voldoende alternatieven zowel outdoor als indoor.

Moet ik dure apparatuur aanschaffen?
Nee, er hoeft geen trainingsapparatuur te worden aangeschaft.
Hoe kan ik mijn programma betalen?

Je kunt betalen per bank, contant of pin.

Ik heb een eigen bedrijf, kan ik een factuur ontvangen?

Uiteraard is een factuur altijd mogelijk.

Kan ik na het programma losse sessies bijboeken?

Wanneer het traject is afgerond, gaan we samen in overleg hoe verder. Er zijn verschillende opties mogelijk.